Informatie centrum “De Blauwdruk”

De Blauwdruk is de naam van ons informatie centrum. Deze is in 2013 neergezet op het terrein van het NDSM werf. Deze ruimte fungeert als informatie- en documentatiecentrum. Belangstellenden, groepen, scholen en personen die informatie zoeken, kunnen hier – na afspraak – terecht.

Tevens wordt er in De Blauwdruk een deel van onze collectie getoond. Thema tentoonstellingen worden hier ook georganiseerd.
In De Blauwdruk zijn verschillende objecten aanwezig zoals NDSM vlaggen en een werkende schaalmodel van de STORK dieselmotor. Ook zijn er verschillende scheepsmodellen te bezichtigen zoals; de Laertes, de Khasiella, de Glenlyon, de Charlesville, twee modellen van de Tjiwangi, een model van de van Speijkklasse en van ms. Mungo.

De afgelopen jaren is deze ruimte ook gebruikt door de werkgroep om de werktekeningen, die in 2014 onder de helling 4 zijn gevonden, uit te zoeken, herpakken en overbrengen naar buur Damen Shiprepair Amsterdam (DSA) alwaar onze stichting een ruimte is gegund die volledig als archiefruimte wordt ingericht.
 

Fotogalerij

Klik op de foto voor een uitvergroting en gebruik de pijltjes links en recht voor de volgende foto.

Schaalmodellen
De schepen zijn bij ons afgemeerd door de eigenaar Nico Ros (www.ROS-maritiem.nl). De schalen zijn 1:100 en 1:125 en zeer gedetailleerd. De Khasiella en de Glenlyon zijn resp. in 1955 en 1962 bij de NDSM gebouwd.


 
De Blauwdruk