Links

www.ndsm-werfmuseum.nl Een website van Ruud van der Sluis over de uitgebreide en complexe historie van de NDSM met heel veel informatie en foto’s.
www.damenshiprepair.com/amsterdam/ Een scheepswerf waar schepen tot 250 meter worden gerepareerd. Met vestigingen over de hele wereld.
www.shipdock.net Een website dat over een hele serie Shipdock boten gaat.
www.ndsm.nl Nieuws, activiteiten en verhalen van Stichting NDSM-Werf.
www.gahetna.nl Nationale archief met oa. 1500 foto’s over het NDSM.
www.faralda.nl Een klein hotel gevestigd hoog in een voormalige kraan van de NDSM werf.
www.havensafari.nl De Havensafari brengt je over water en land naar een aantal van deze plekken toe – je weet nooit zeker naar welke – en laat je met hen kennismaken!
www.stichtingwolff.nl De Stichting Annemie en Helmuth Wolff is opgericht om meer dan 50.000 foto’s van Annemie en Helmuth tot zijn recht te doen komen en toegankelijk te maken voor een breder publiek..
www.varendfeesten.nl Vaar mee met de voormalige NDSM Shipdock XVII en geniet van een heerlijke rondvaart of boottocht op het water. Zij bieden u onder het genot van een hapje en een drankje een fantastisch uitzicht over de prachtige plassen gelegen in het Groene Hart.
www.sixhaven.nl Een jachthaven waar Watersport Vereniging Dok en Scheepbouw (WVDS) is gevestigd.
GAN Deze website is een verzameling van informatie, artikelen en publicaties die over de geschiedenis van Amsterdam Noord gaan.
Historisch Centrum Amsterdam Noord (HCAN) Het hoofddoel van deze stichting is het archiveren, ontsluiten en meer bekendheid geven aan de geschiedenis van Amsterdam-Noord.
Historisch Archief Tuindorp Oostzaan (HATO) Haar doelstelling is om de cultuur en de geschiedkundige kennis van Tuindorp Oostzaan en omgeving te verspreiden en te vergroten onder de vroegere en huidige bewoners en verdere belangstellenden.
I love Noord ilovenoord is een stadsblog over alles in Amsterdam Noord waar je blij van wordt. Ilovenoord publiceert dagelijks artikelen, foto’s, en video’s over de verschillende wijken in Noord.
Museum Amsterdam Noord Het museum houdt onder andere wisseltentoonstellingen. Meestal wordt een onderdeel van de duizendjarige geschiedenis van de bewoning van het stadsdeel Noord tentoongesteld.
Het Scheepvaartmuseum Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In prikkelende, interactieve tentoonstellingen ontdek je 500 jaar maritieme geschiedenis!
Uitgeverij Boekschap Uitgeverij Boekschap heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van non-fictieboeken, meestal in opdracht van organisaties en bedrijven. Wij richten ons op de terreinen bedrijvigheid en industrieel erfgoed, kunst en cultuur, en architectuur.
VOSMOGA De Vereniging van Oud-Studenten Maritieme Opleidingen Groot Amsterdam (VOSMOGA) is ontstaan uit twee verenigingen van oud-leerlingen/studenten van het zeevaartonderwijs in Amsterdam. Zij geven elk kwartaal hun verenigingenblad Navigare uit.
Museum om de Hoek Museum om de Hoek is het samenwerkingsverband van een aantal kleine en buurtmusea in Amsterdam. De Musea om de Hoek zijn verspreid door de stad te vinden en laten je als bezoeker kennis maken met bijzondere buurten van Amsterdam en hun eigen verhalen. Ze vertellen over de lokale geschiedenis, cultureel erfgoed en het samenleven in en rondom de stad, over het verleden, het hier en nu en de toekomst.