Nieuws uit 2019

Eeuwfeest Van der Pekstraat donderdag, 18 juli 2019

Onze locatie voor de stempelpost

Zoals reeds eerder vermeld bestond de Van der Pekstraat op donderdag, 18 juli 2019 honderd jaar en dit werd uitbundig gevierd met o.m. een fietstocht langs de 9 tuindorpen. Ook Stichting NDSM-Herleeft deed hier aan mee en fungeerde als stempelpost, waarna men onder het genot van een drankje en een versnapering een kijkje kon gaan nemen in De Blauwdruk, ons ontvangst- en informatiecentrum. Ook werden er buttons en stickers met het logo van Stichting NDSM-Herleeft uitgereikt.

Ons ontvangstcomité bestond uit 4 personen, 1 bestuurslid als stempelaar, 1 werkgroeplid als gastvrouw en 2 bestuursleden die de bezoekers in een notedop de geschiedenis van de NDSM uit de doeken deden en informatie verschaften.

Er zijn in totaal ca. 60 bezoekers geweest, waarbij velen aangenaam verrast waren over wat zij allemaal te zien kregen. De meesten hadden als reactie dat ze zo dichtbij woonden, maar nooit hadden verwacht dat er zoiets interessants op fietsafstand bij hen vandaan was. Sommige bezoekers waren zelfs zo enthousiast dat ze eigenlijk te lang bij ons bleven om de fietstocht nog helemaal af te kunnen maken.

Kortom, het was voor ons een hele geslaagde en gezellige dag met doorlopend bezoekers, waarbij wij ook nog eens een aantal interessante contacten hebben kunnen leggen, waarvan wij hopen dat dit in de toekomst nog zal leiden tot vervolggesprekken of rondleidingen. En …… wat ook niet onbelangrijk is: wij hebben weer meer naamsbekendheid gekregen!

Tot slot: alle hulde voor de organisatoren van deze dag. Vele fietsers hebben hun lof geuit over deze mooie fietstocht waarin zulke leuke dingen te bezoeken waren! Verder wensen wij alle prijswinnaars veel geluk toe met de door hun gewonnen prijs.